Lentequiche met quinoabodem
bereiding
-
1
Spoel de quinoa en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 12 minuten gaar. Maak los met een vork. Klop 1 ei los en meng door de quinoa, samen met de parmezaan. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Bestrijk een ronde ovenschaal met olijfolie en vul met de quinoa. Druk goed aan tot een laag van ongeveer 5 à 8 mm dikte. Bak 10 minuten in de oven. Laat de bodem wat afkoelen. Laat de oven aanstaan.
-
3
Schil de wortelen en snij in schuine plakjes. Blancheer ze, samen met de peultjes en erwtjes, in gezouten water. Halveer de kerstomaatjes. Vul de licht afgekoelde quinoabodem met de verschillende groenten. Meng de resterende eieren met de room, de venkelzaadjes en de tijmblaadjes. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
4
Giet de mengeling over de groenten. Snij de geitenkaas in plakjes en leg die boven op de quiche. Zet 30 à 35 minuten in de oven.