Zomers stoofpotje van linzen, zoete aardappel, en merguez
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de zoete aardappelen in stukken, pel en ontpit de tomaten en snij ze in stukken. Stoof de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie en kruid met het korianderpoeder, het komijnpoeder en het kaneel. Laat 5 minuten stoven op een zacht vuur.
-
2
Voeg dan de zoete aardappel, de tomaten en de linzen toe. Overgiet met de kippenbouillon tot de groenten net onderstaan. Laat op een zacht vuur 25 à 30 minuten pruttelen.
-
3
Maak intussen de gremolata. Meng een handvol gesnipperde muntblaadjes, een half geplet teentje knoflook, een halve koffielepel citroenrasp en een scheutje olijfolie in een kom.
-
4
Bak de merguezworstjes in de pan gaar en voeg ze toe aan het stoofpotje.
-
5
Als de linzen gaar zijn, breng je de stoofpot op smaak met een halve koffielepel harissa en wat zout. Werk af met de gremolata en serveer.