Recept

Gevulde sardines op salade van venkel en rozijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker puur visgerecht uit Sicilië. 

bereiding
  1. 1

    Doe voor de vulling de peterselie, knoflook, ansjovis, zwarte olijven, pecorino, broodkruim, 1 ei en wat peper in een blender en hak fijn.

  2. 2

    Verwijder de koppen van de sardines en spoel ze onder koud water. Leg ze open en bestrijk met 1 eetlepel vulling, rol ze op en zet vast met een cocktailprikker. Zet een halfuur in de koelkast.

  3. 3

    Snij intussen de venkel in heel dunne plakjes of reepjes. Pel de sjalot en snij in dunne in ringen. Meng de venkel met de sjalot, rozijnen, 1 eetlepel appelazijn, 2 eetlepels olijfolie en kruid bij met peper en zout.

  4. 4

    Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de gevulde sardines rondom rond goudbruin. Serveer de gebakken sardines op de venkelsalade. Kruid bij met peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde sardines op salade van venkel en rozijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!