Traaggegaarde lamsschenkel met wortel en tomaat
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 125°C. Bestrooi de schenkels met bloem en hussel goed om. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snij ‘m heel fijn. Schil de wortelen en snij ze in gelijke stukken.
-
2
Verhit de boter in een kookpot en bak de schenkels in 8 à 10 minuten bruin. Haal ze uit de pot en stoof in dezelfde pan de ui en de knoflook gaar. Voeg de wortelen, de gember, de steranijs, de kaneel, de cayennepeper en de kruidnagels toe. Roer goed om en leg er de schenkels terug bij.
-
3
Giet er de wijn, de bouillon en de tomaten bij en laat even koken. Zet een deksel op de pot en zet 2,5 uur in de oven.
-
4
Haal de lamsschenkels uit de oven en kruid met peper en zout. Werk af met grofgehakte bladpeterselie