Slanke caesarsalade
bereiding
-
1
Spoel de kippenborstfilets, dep ze droog en kruid ze met peper en zout. Verhit 2 el olie in een pan en braad de kip goudbruin en gaar in 8 tot 10 minuten. Keer ze hierbij vaak om. Neem uit de pan en hou afgedekt warm in een oven van 60°C.
-
2
Giet de braadolie uit de pan. Snij het brood in blokjes. Smelt de boter in de pan van de kip en braad de blokjes brood aan alle kanten goudbruin. Neem de croutons eruit en zet aan de kant.
-
3
Pel en snipper de knoflook. Spoel de ansjovisfilets, laat uitlekken en hak fijn met de kappertjes. Meng de yoghurt met de knoflook, ansjovis, kappertjes, mosterd, de honing, de schil en het sap van de citroen, de worcestershiresaus en 1 el olijfolie.
-
4
Maak de slaharten schoon en verdeel ze in blaadjes. Spoel, zwier droog en snij de blaadjes kleiner. Snij de kippenborsten in reepjes van 1 cm dik. Schik de sla op borden. Verdeel er de kippenreepjes en croutons over en bedruppel met de dressing. Maal er peper overheen en bestrooi met parmezaanschilfers.