Caesarsalade van sardines en venkel
bereiding
-
1
Laat de sardines uitlekken. Doe een handvol kervel, enkele blaadjes dragon, een handvol peterselie, 1 teentje knoflook, het sap van ½ citroen, 2 lente-uien, 80 ml olijfolie, peper en zout in de blender, mix grof en giet over de sardines. Laat een uur marineren in de koelkast.
-
2
Snij de overige 2 lente-uitjes in fijne ringetjes. Halveer de Romeinse slakropjes, bestrijk met olijfolie en gril in een pan 2 minuten aan elke kant.
-
3
Snij fijne plakjes stokbrood, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster krokant in een grillpan.
-
4
Snij de venkel met de mandoline flinterdun en besprenkel met citroensap.
-
5
Schik de toast, de gegrilde Romeinse sla, de venkel op een schaal of plank, beleg met sardines en werk af met gesnipperde lente-ui.