Recept

Vegan pistache-ijs met chocoladekrokantje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker en origineel vegan dessert. 

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au-bain marie. Roer het zeezout erdoor en stort uit op een vel bakpapier. Hak 100 g pistachenoten fijn en bestrooi de chocolade ermee. Laat afkoelen en hard worden. Daarna kun je de chocolade breken.

  2. 2

    Mix 200 g pistachenoten fijn in de blender. Giet de ahornsiroop erbij en mix verder tot je een boterachtige structuur hebt. Giet er wat kokosmelk bij en mix verder. Giet de rest van de kokosmelk, de amandelmelk, kokosolie en vanillezaadjes erbij. Mix tot je een glad mengsel krijgt.

  3. 3

    Hak 100 g pistachenoten grof en lepel door het ijs. Laat dit afkoelen in de ijskast. Wanneer de pistachemengeling koud is, giet je ze in de ijsmachine en draai tot je een ijsachtige structuur krijgt. Serveer meteen of vries in tot het ijs hard is.

  4. 4

    Schep bolletjes van het pistache-ijs in ijscoupes en werk af met chocoladekrokantjes en kokosrasp.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan pistache-ijs met chocoladekrokantje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!