Bladerdeeggebak met rabarber en frambozen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ingevette taartvorm met het bladerdeeg. Leg er bakpapier en bakknikkers op. Schuif 15 minuten in de oven.
-
2
Breng voor de banketbakkersroom de melk aan de kook in een steelpannetje. Klop met een garde de eierdooiers met de suiker wit schuimig. Voeg er eerst een beetje warme melk bij en roer los. Roer dan in een straaltje de rest van de melk erbij terwijl je goed blijft roeren. Meng het maiszetmeel met een beetje water of melk. Doe alles in het steelpannetje en laat op een zacht vuur, al roerend met een houten lepel indikken. Giet over in een andere kom en laat afkoelen.
-
3
Verwijder de bakknikkers en het bakpapier uit de taartvorm. Laat even het vocht verdampen van het bladerdeeg. Verdeel er de banketbakkersroom, de rabarberstukjes en de frambozen over. Bak de taart nog 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Laat de taart afkoelen, haal uit de vorm en snij in punten.