Recept

Chocoladeballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vegan chocoladeballetjes met amandelpasta en rauwe cacao - een recept van Julie Van den Kerchove uit haar boek Het Keto Plan - zitten boordevol antioxidanten, die je lichaam langer jong houden en de aanmaak van je ‘gelukshormoon’ serotonine stimuleren. Een boost voor je energie en je humeur!

bereiding
  1. 1

    Mix alle ingrediënten tot een plakkerig deeg in de keukenmachine.

  2. 2

    Plaats het deeg een kwartier in de diepvries tot het stevig genoeg is om er balletjes van te rollen.

  3. 3

    Bedek een groot bord of een bakplaat met bakpapier.

  4. 4

    Schep 16 gelijke porties op het bord, eventueel met behulp van een mini-ijslepel of maatlepel. Rol voorzichtig tot balletjes.

  5. 5

    Werk de balletjes af met gehakte cacao nibs (of gehakte amandelen, kokosrasp, hennepzaadjes...).

  6. 6

    Plaats de balletjes nog eens een kwartier of langer in de diepvries tot ze hard genoeg zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!