Recept

Scampi diabolique

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige scampi's

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon. Pel de sjalotten, snipper ze fijn en bak ze in wat olijfolie. Pel de knoflook, snipper fijn en voeg bij de sjalot. Kruid met paprikapoeder en kerriepoeder en bak even mee op zodat de smaken vrijkomen.

  2. 2

    Voeg de tomatenpuree toe, roer goed en laat even meebakken. Blus met de witte wijn en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet de sojaroom erbij en laat verder inkoken op een zacht vuur.

  3. 3

    Pel de tomaten en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. 4

    Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze in een hete pan met olijfolie gaar en krokant.

  5. 5

    Schep wat tomatensaus in een kom en verdeel er de scampi’s over. Voeg de tomatenblokjes toe, snipper de bieslook erover en werk af met enkele plukjes kervel. Serveer met een sneetje zuur- desembrood en een frisse groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi diabolique

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!