Pizza scampi met rucolapesto
bereiding
-
1
Pel de scampi’s en maak ze schoon. Verwarm de oven voor op 250°C.
-
2
Verhit de olijfolie in een pan. Pel de knoflook en halveer, laat ‘m even sudderen in de olie. Voeg de tomatenpulp toe. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout en breng verder op smaak met suiker. Laat zo’n 10 tot 15 minuten sudderen.
-
3
Maak de pesto. Rooster de pijnboompitten. Mix ze samen met de parmezaan, rucola en olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
-
4
Snij de ui in fijne ringen. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus. Beleg met de uiringen, de ham en de scampi’s. Schuif de pizza 10 minuten in de warme oven. Haal ‘m eruit, verbrokkel er de feta over. Werk af met blaadjes oregano en een lepel rucolapesto.