Snelle pinsa met rucolapesto, ricotta, mozzarella en pancetta
bereiding
-
1
Maak het pinsadeeg. Meng de bloem met de gist, het zout, de olijfolie en het lauwe water. Kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te hard kleeft.
-
2
Vet een kom in met olijfolie en leg er het deeg in. Dek de kom af met een vochtige schone keukenhanddoek en laat het deeg 24 uur rijzen in de koelkast.
-
3
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 2 delen. Leg de bollen deeg op een bakplaat met bakpapier en laat ze nog 3 uur rijzen.
-
4
Maak de pesto. Pel de knoflook. Meng alle ingrediënten met een flinke scheut olijfolie glad. Kruid de pesto met peper en zout.
-
5
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de mozzarella in plakjes. Duw het pinsadeeg uit tot 2 ovale bodems. Kruid de ricotta met peper en zout en bestrijk er de bodems mee. Verdeel er 2/3 van de pesto over en beleg ze met de mozzarellaplakjes. Bak de pinsa’s 20 minuten in de oven.
-
6
Werk de pinsa’s voor het serveren af met de plakjes pancetta en de rucola. Serveer ze met de resterende pesto.