Belgische klassieker: Stoofvlees
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom bruin in een grote stoofpot met boter. Dit doe je best in enkele keren.
-
2
Pel de uien en snipper ze grof. Schep het vlees uit de pan, stoof in dezelfde pan de ui glazig. Pel en halveer het teentje knoflook, doe het met de jeneverbessen, steranijs, kruidnagels en het kruidentuiltje bij het vlees. Bestrooi met de bloem, roer om en laat kort meebakken.
-
3
Blus met het bier en doe er ook de chocolade bij. Besmeer de sneetjes brood met de mosterd en leg ze met de mosterd naar onderen op het vlees. Zet het deksel op de pot en laat het vlees 2 uur zacht garen in de oven, tot het helemaal zacht is en de saus is ingedikt.
-
4
Snipper de peterselie fijn en bestrooi het stoofvlees ermee. Serveer meteen.