Recept

Stoofvlees met mosterd en bier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte Belgische klassieker: stoofvlees, stoverij of karbonade met mosterd en bier. Kies voor een lekker biertje van bij ons, zoals Westmalle, Orval of Rochefort. Bovendien hebben we ook goede tips om je stoofvlees boterzacht te krijgen.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Verhit een flinke klont boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht - best in porties, zodat het vlees bakt en niet kookt. Schep het uit de pan en zet even opzij.

  2. 2

    Fruit in dezelfde pan de ui in wat extra boter. Doe er het vlees weer bij en de laurier. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Overgiet met het bier en een scheutje azijn en leg de met mosterd besmeerde boterhammen in de pan. Laat 2 à 3 uur heel zachtjes stoven, tot het vlees goed mals is. Serveer met verse frietjes of een boterham.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!