Recept

Stoofvlees met trappistenbier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin in een lekkere twist? Vervang het runderstoofvlees door varkenswangetjes of everzwijn.

bereiding
  1. 1

    Pel en snij de uien in ringen. Bak de blokjes stoofvlees in de helft van de boter rondom rond aan. Haal uit de pan.

  2. 2

    Doe de rest van de boter in dezelfde pan en bak er de uien in, voeg de azijn toe. Als ze mooi kleuren voeg je het vlees opnieuw toe. Blus met de trappist, voeg de bouillon toe en leng aan met water tot het vlees onder staat.

  3. 3

    Bestrijk het brood met de mosterd en leg op het vlees. Zet het vuur zachter en laat 1 tot 1,5 uur afgedekt sudderen. Roer regelmatig om.

  4. 4

    Kruid het vlees met peper en zout en bind de saus eventueel met sausbinder voor bruine saus. Lekker met handgesneden verse frietjes en een rucolasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofvlees met trappistenbier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!