Pad thai met kip
bereiding
-
1
Kook de rijstnoedels gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken.
-
2
Pel en snipper de knoflook. Snij het citroengras in grove stukken en de kip in blokjes. Kruid de kip met peper en zout. Verhit arachideolie in de wok en bak er de knoflook, citroengras en de kippenblokjes in tot de kip gaar is. Klop de eieren los en voeg ze bij de kip. Kruid met het chilipoeder.
-
3
Hak de pindanoten grof en meng ze samen met de uitge lekte rijstnoedels en de kip.
-
4
Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Meng de sojasaus met de riet suiker en de fijngesnipperde rode peper en breng de pad thai hiermee op smaak.
-
5
Voeg net voor het serveren de sojascheuten en de fijngesnipperde bieslook toe. Werk af met veel verse korianderblaasjes en serveer meteen.