Zalm Wellington
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij in partjes. Spoel de broccoli en verdeel in roosjes. Spoel de peterselie en snipper fijn.
-
2
Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak ze gaar. Bestrooi met peterselie, kruid met peper en zout. Doe in een zeef en laat goed uitlekken.
-
3
Rol het deeg open, leg in het midden de zalm en daarop het champignonmengsel. Snij het deeg aan beide zijkanten in repen. Vouw de repen kruiselings dicht en duw de overlapping samen, zodat het pakket mooi samenblijft. Bestrijk met losgeklopt ei. Schuif 25 à 30 minuten in de oven tot de korst knapperig en goudbruin is.
-
4
Blancheer de broccoli gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
5
Snij de zalm in stukken en serveer met broccoli.