Tongrolletjes à l'ostendaise
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en maak de selder schoon. Snipper heel fijn. Stoof de groentjes glazig in boter in een sauspan. Overgiet met de visfumet en room en laat 30 minuten zacht sudderen.
-
2
Dompel de tomaten enkele seconden onder in kokend water. Laat schrikken onder ijskoud water en ontvel ze. Snij de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Zet opzij.
-
3
Leg de zeetongrolletjes en mosselen in een beboterde ovenschaal en schenk er de witte wijn over. Dek af met aluminiumfolie en gaar 10 à 15 minuten in de oven of tot de mosselen opengaan.
-
4
Haal de mosselen uit de schelp. Giet wat van het kookvocht van de ovenschaal bij de roomsaus, zeef de roomsaus, doe een klontje koude boter bij de saus en zet er even de staafmixer in. Zo wordt de saus licht schuimig.
-
5
Schik telkens 3 tongrolletjes en een handvol mosselen in het bord. Overgiet met saus en werk af met tomatenblokjes, garnalen en een takje kervel.