Visspiesje met broodcroutons en spek
bereiding
-
1
Snij de vis en het brood (zonder korst) in hapklare stukken. Doe de vis en het brood in een kom.
-
2
Meng de olijfolie met het geperste teentje knoflook, de fijngehakte rozemarijn en kruid met peper en zout. Giet de marinade over de vis en het brood, hussel door elkaar. Werk snel verder zodat het brood niet zompig wordt.
-
3
Prik de vis, de pancetta en het brood op vier spiezen.
-
4
Hak het chilipepertje fijn zonder de zaadlijsten. Pel en snipper de knoflook. Snij de courgette met een mandoline in fijne repen. Bestrijk met olijfolie en gril de courgette 1 minuut aan elke kant. Leg op een schaal. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Giet de vinaigrette over de courgettes. Werk af met verse munt.
-
5
Gril de spiesjes 3 minuten aan elke kant, in totaal zo’n 12 minuten of tot het brood mooi krokant is. Serveer met de courgettesalade.