Calamares met limoenmayonaise
bereiding
-
1
Snij de inktvis in ringen, niet te dik en niet te dun, en strooi er zout op.
-
2
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Haal de inktvisringen eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko.
-
3
Verwarm de olie in de friteuse tot 175°C (niet heter, want dan verbrandt de inktvis vanbuiten en blijft hij rauw vanbinnen). Haal het mandje uit de friteuse.
-
4
Bak de inktvisringen goudbruin in de olie, haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
-
5
Rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen. Snij de andere limoen in partjes. Meng de geraspte schil en wat van het sap met de mayonaise. Serveer de inktvis met de limoenmayonaise en met partjes limoen.