Paella met kippenboutjes en calamares
bereiding
-
1
Bak de kippenbouten in een beetje olie in de pan en kruid met peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.
-
2
Giet wat extra olie in een ruime paellapan en bak er de calamares in. Haal ze uit de pan en laat mee uitlekken bij de kip. Doe hetzelfde met de gamba’s. Draai ze om zodra ze kleur krijgen. Haal ze meteen uit de pan, zodat het visvlees sappig blijft.
-
3
Pel de knoflook en hak fijn, samen met de peterselie. Snij de paprika’s in fijne reepjes en bak ze in een grote (paella) pan. Schuif ze aan de kant zodra ze gaar zijn. Giet nog wat extra olie in de pan en fruit er de gesnipperde knoflook en de peterselie in aan. Lepel de tomatenpuree erbij, doe de saffraandraadjes erbij en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rijst toe aan de groenten en schenk er de bouillon bij.
-
4
Voeg - als de rijst halverwege de gaartijd is - de kippenbouten, de calamares, de paprika’s en de gamba’s toe. Leg de rauwe mosselen er één voor één in, met de opening naar boven. Wanneer de rijst bijna klaar is, zet je het vuur af.
-
5
Werk af met enkele schijfjes citroen en serveer meteen.