Recept

Spicy balletjes met frietjes van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfgemaakte tapas, net zo hartig als in Spanje.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Hak de chilipeper fijn zonder de zaadjes. Pel en pers de knoflook. Meng het gehakt met de sjalot, chilipeper, knoflook, cayennepeper, ei en de verkruimelde beschuiten tot een homogeen geheel. Vorm er kleine balletjes van en bak ze goudbruin in olijfolie.

  2. 2

    Spoel de zoete aardappelen, laat de schil eraan. Snij ze in dikke frieten en bak ze eerst 3 minuten op 140°C. Laat ze even opdrogen in een vergiet. Verhoog de temperatuur tot 170°C en bak de frietjes nog 2 minuten. Bestrooi met peterselie, knoflookpoeder, peper en zout.

  3. 3

    Rasp de komkommer en duw het meeste vocht eruit door een zeef. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, oregano, olijfolie en wat citroensap.

  4. 4

    Verdeel de gehaktballetjes en de frietjes over papieren bakjes, serveer met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spicy balletjes met frietjes van zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!