Pastasalade met halloumi, perziken en spinazie
bereiding
-
1
Kook de orzo beetgaar in kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Spoel de spinazie en zwier droog. Snij de perziken doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in partjes.
-
2
Doe de sesamzaadjes in een diep bord, voeg de chilivlokken en de munt toe en meng. Haal er de halloumi door en druk aan. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de halloumi aan weerskanten krokant. Snij in plakjes van een halve centimeter dik.
-
3
Verhit een met olie ingevette grillpan en gril de partjes perzik aan beide kanten. Meng intussen de ingrediënten voor de dressing.
-
4
Meng de orzo met de spinazie, de plakjes halloumi en de gegrilde perzikpartjes. Verdeel de salade over 4 borden en werk af met de dressing en pistaches.