Recept

Gevulde courgettes met rijst en halloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gevulde courgettes à la Sandra Bekkari zijn heerlijk bij een kipstoofpotje of -tajine, gegrilde inktvisringen of een slaatje met appel. Ook de zaadjes van de courgette kun je door de vulling scheppen. Laat ze wel eerst even uitlekken in een vergiet. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bovenkant van de courgettes en hol de courgettes voorzichtig uit. Zet de courgettes in een ovenschaal, wrijf ze in met olijfolie en bak ze 20 minuten in de oven. Zet er de laatste 10 minuten de hoedjes bij.

  2. 2

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel en droog de spinazie. Laat de spinazie slinken in olijfolie op hoog vuur. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, de nootmuskaat, peper en zout. Hak de spinazie grof.

  3. 3

    Snij de halloumi in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot glazig in olijfolie. Schep de spinazie samen met de rijst en de halloumi onder de sjalot. Hak de munt fijn en voeg toe aan de rijst. Roerbak nog 2 minuten.

  4. 4

    Vul de courgettes met het rijstmengsel en zet de hoedjes er weer op. Gaar de courgettes nog eens 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde courgettes met rijst en halloumi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!