Auberginetaartjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in plakken van ± 2 cm dik, leg ze op keukenpapier en strooi er royaal zout over. Zet 30 minuten opzij.
-
2
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Pel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees fijn. Fruit de sjalot en knoflook in wat olie. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, wat cayennepeper, rozemarijn en oregano toe. Laat de saus pruttelen en voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Dep de aubergineplakken droog met het keukenpapier en verwijder het overtollige zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Lepel de saus over de aubergine, bestrooi met mozzarella en zet een paar minuten onder de grill. Werk af met verse oregano.