Recept

Polentakoekjes met tapenade van tomaten en gedroogde ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hapje voor een zomers buffet.

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook. Voeg de polenta al roerend toe. Zet het vuur zachter en laat al roerend indikken. Roer er de parmezaan, rozemarijn, tijm en een snuifje zout door en schep de polenta in een ondiepe met bakpapier beklede ovenschaal. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zongedroogde tomaten met een scheutje van de olie, pijnboompitten, basilicum, pecorino en citroensap in een blender en mix glad.

  3. 3

    Verwarm de polenta 8 minuten in de oven en snij in repen. Halveer de kerstomaatjes, giet er wat olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de polenta met de tomatentapenade. Werk af met de kerstomaatjes, prosciutto en een vers takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Polentakoekjes met tapenade van tomaten en gedroogde ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!