Groene gazpacho met krabtartaar
bereiding
-
1
Schil de komkommer. Snij de rammenas en de radijzen in dunne plakjes.
-
2
Mix het vruchtvlees van de komkommer, de avocado, de knoflook, de lente-ui, het basilicum en de munt met het sap van 1 limoen. Vul aan met de olijfolie, witte-wijnazijn en ± 500 ml water, en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Zet een halfuur in de koelkast.
-
3
Spoel de appel, verwijder het klokhuis, en snij in blokjes. Besprenkel met het sap van 1 limoen. Schil de selder en snij ook in kleine blokjes. Meng met de appelblokjes en het uitgelekte krabvlees. Doe er 1 à 2 el Griekse yoghurt bij en breng verder op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de gazpacho over kommetjes, garneer met een lepel krabtartaar en werk af met rammenas, radijs en basilicum.