Tortilla’s met pulled prei, peultjessalade en homemade BBQ-saus
bereiding
-
1
Snipper de sjalot en de knoflook en fruit aan in zonnebloemolie. Voeg paprikapoeder, ketchup, mosterd, Luikse siroop, worcestershiresaus, tabasco, bruine suiker en komijnzaad toe. Laat 10 min. sudderen, blijf roeren.
-
2
Pel en pers de knoflook voor de yoghurtdressing. Snipper de kruiden fijn en meng met de yoghurt, limoenrasp en -sap. Breng op smaak met tabasco en sushi-azijn. Zet koel weg.
-
3
Mix de knoflook, gember, azijn, vissaus, paprikapoeder en suiker glad. Snij de peultjes in fijne reepjes en schenk er de marinade overheen. Laat 1 uur marineren.
-
4
Pof de prei minstens 10 minuten in de hete kolen tot hij zwartgeblakerd is. De prei hoeft dus niet op een rooster! Draai regelmatig om zodat alle kanten zwart worden. Laat even afkoelen en verwijder het zwartgeblakerde deel. Trek met een vork de prei in lange slierten. Meng onder de opgewarmde barbecuesaus.
-
5
Leg de tortilla’s op de rooster van de barbecue. Laat even opwarmen en dresseer dan met een beetje pulled prei, peultjessalade en yoghurtdressing. Vouw dubbel en werk af met de gesnipperde verse koriander.
Ingrediënten voor
4 personenVoor de BBQ-saus
- sjalot1
- knoflook1 teentje
- ketchup100 g
- zonnebloemolie1 el
- mosterd1 el
- Luikse stroop1 el
- worcestershiresaus1 el
- tabasco druppel
- bruine suiker30 g
- gerookt paprikapoeder½ kl
- gemalen komijnzaadjes¼ kl
Voor de yoghurtdressing
- knoflook2 teentjes
- koriander handje
- munt handje
- limoen (de geraspte schil en het sap ervan)1
- Griekse yoghurt150 g
- sushiazijn20 ml
- tabasco
Voor de peultjessalade
- sluimerwten100 g
- peultjes100 g
- knoflook2 teentjes
- geraspt gember20 g
- azijn300 ml
- vissaus2 el
- paprikapoeder½ kl
- suiker40 g
Voor de afwerking
- prei4 stronkjes
- tortilla's6
- koriander (gesnipperd)