Recept

Enchilada’s con carne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Mexicaanse klassieker op Mexicaanse wijze!

bereiding
  1. 1

    Rooster de bloem in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin is en naar geroosterde noten ruikt. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Roer regelmatig om. Leg de bloem op een bord en veeg de koekenpan schoon.

  2. 2

    Pel de ui en de knoflook. Maak de jalapeñopeper en de poblanopeper schoon. Hak ze fijn. Spoel de tomaten en snij ze in grote stukken.

  3. 3

    Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan van de bloem op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en bruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal het gehakt uit de pan met een schuimspaan en laat het braadvet in de pan.

  4. 4

    Bak de ui, de jalapeñopeper, de poblanopeper en de knoflook in 10 minuten zacht in dezelfde koekenpan. Roer om en schraap de aanbaksels los. Voeg de tomaten toe, breng alles op smaak met zout en laat koken tot het meeste vocht is verdampt en de tomaten aan de koekenpan beginnen te plakken. Dat duurt ongeveer 8 minuten. Voeg het chilipoeder en de komijn toe en roer regelmatig, tot het mengsel geurig wordt, in ongeveer 1 minuut. Voeg het rundergehakt en de geroosterde bloem weer toe en hussel alle

  5. 5

    Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en blijf roeren tot er geen bloemklontertjes meer zijn. Zet het vuur lager en laat de chili-saus indikken en het rundergehakt mals worden. Dit duurt ongeveer 30 à 35 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout. Giet het door een fijne zeef in een grote kom en hou het rundergehakt en de chilisaus apart bij.

  6. 6

    Verwarm ondertussen de oven voor op 200°. Verhit 2 eetlepels olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. De olie moet zo heet zijn dat ze meteen begint te bubbelen wanneer de rand van een tortilla het oppervlak raakt. Bak de tortilla’s één voor één en draai ze een keer om. Ze moeten net beginnen te bruinen en knapperig worden, dat duurt ongeveer 10 seconden per kant. Leg de tortilla op een vel keukenpapier om uit te lekken. Herhaal met de overige tortilla’s.

  7. 7

    Doop beide kanten van elke tortilla in de chilisaus en leg ze vervolgens op een bakplaat met rand. Verdeel het rundvleesmengsel over het midden van de tortilla’s, vouw één kant over de vulling en rol de enchilada’s vervolgens op. Verdeel 1 kopje van de saus in de lengte over het midden van een diepe ovenschaal. Leg de enchilada’s met de naad naar beneden op de saus in de ovenschaal. Ze moeten tegen elkaar aan liggen. Bedek ze met de resterende saus en de kaas. Bak de enchilada’s 20 minuten in de

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Enchilada’s con carne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!