Recept

Kalfskoteletjes met kruidenkorst en waterkerspuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Door het vlees eerst in een beetje bloem en een eitje te wentelen, blijft de korst goed ‘kleven’. En dankzij de parmezaan en panko krijgt het naast die zuiderse smaak van de oregano en rozemarijn ook een lekker krokante bite.

bereiding
  1. 1

    Hak de verse rozemarijn en oregano heel fijn. Meng de panko met de parmezaan, de rozemarijn en de oregano.

  2. 2

    Kruid de koteletten met peper en zout en wentel ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en daarna door de kruidenpanko. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Stamp ze tot puree, voeg hierbij de boter en een scheutje melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Bak intussen de koteletten in een klont boter en een scheut olijfolie krokant en gaar.

  5. 5

    Hak de waterkers grof en voeg ze toe aan de puree. Laat nog even mee opwarmen en serveer met de koteletten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfskoteletjes met kruidenkorst en waterkerspuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!