Zalmburger met koolslaatje
bereiding
-
1
Maak de salade. Verwijder de buitenste bladeren van de wittekool, schil de wortelen en rasp fijn. Meng met de 2 soorten azijn, suiker, mosterd en olie. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
-
2
Doe de zalm met het paneermeel, de sjalotten, het ei, de mosterd, de citroenschil en het -sap in de blender en mix fijn. Kruid met peper en zout.
-
3
Maak met vochtige handen 4 hamburgers van het mengsel. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes en druppel er wat citroensap overheen. Spoel de scheuten en dep droog.
-
4
Verhit olie in een pan en bak de zalmhamburgers 4 minuten aan elke kant, laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Snij de hamburgerbroodjes door. Beleg met koolsla, een zalmburger, enkele plakjes avocado, een toefje mayonaise en werk af met scheutjes.