Kruidensalade met in honing gebakken zalm en een zachtgekookt eitje
bereiding
-
1
Begin met de salade. Spoel de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze uitdampen.
-
2
Spoel de zalm, dep droog en kruid met peper en zout. Spoel de sinaasappel en snij in schijven. Verhit de olie in een pan en bak de zalm samen met de sinaasappelschijven 3 minuten in de pan. Keer de zalm om, voeg de honing en de boter toe en laat aan de andere kant nog 3 minuten bakken. Laat de zalm afkoelen tot hij lauw is.
-
3
Spoel de waterkers en rucola, zwier droog. Spoel de dille, schud droog en hak grof. Meng beide soorten azijn met de mosterd, suiker en olie. Kruid met peper en zout. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de dressing. Klop goed los.
-
4
Kook de zacht eieren in 6 minuten. Giet ze af, laat ze schrikken en laat ze even afkoelen. Pel ze.
-
5
Snij de aardappelen dwars in stukken en schik ze samen met de waterkers en de rucola op borden. Pluk de zalm in stukken, verdeel ze over de salade en druppel de dressing over alles heen. Leg de eieren in het midden van de salade en snij ze open bij het serveren. Bestrooi met dille.