Recept

Panzanella met gepocheerd ei, gegrilde perzik en eendenborst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke variant op de traditionele panzanella of broodsalade - met verrassende ingrediënten zoals gepocheerd ei, perzik en eendenborst.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C. Snij het brood in grote stukken. Leg ze op een ovenplaat. Sprenkel er olijfolie over en gril krokant en goudbruin.

  2. 2

    Halveer de perziken en snij elke helft in 4 partjes. Wentel de stukken perzik in wat olijfolie en gril ze op een hete grill.

  3. 3

    Spoel en halveer de kerstomaten. Maak een vinaigrette met de frambozenazijn, honing en olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Breng water met azijn aan de kook. Breek een ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water, zet het vuur iets zachter en laat in het midden het ei in het water met azijn glijden. Laat 4 minuten zachtjes pocheren. Doe hetzelfde met de andere eieren.

  5. 5

    Stel de salade samen met de veldsla, kerstomaten en gegrilde stukken perzik. Verdeel er de gerookte eendenborst over en werk af met de vinaigrette, stukjes brood, gepocheerd ei en wat basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanella met gepocheerd ei, gegrilde perzik en eendenborst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!