Recept

Panzanella met gegrilde tomaten en perzik

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kies voor deze panzanella voor een verrassende fruitazijn met een fris zuurtje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Scheur het brood in stukjes. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en zout. Bak het brood 15 minuten in de oven of tot het licht goudbruin en krokant is.

  2. 2

    Spoel en halveer de tomaten. Spoel, halveer en ontpit de perziken. Wrijf de tomaten en perziken in met olijfolie en gril ze aan beide kanten op een hete grill. Laat ze even afkoelen en snij ze dan in partjes of grove stukken.

  3. 3

    Hak de peterselie en het basilicum grof. Meng de stukken tomaat en perzik met het brood en de kruiden. Besprenkel ze met flink wat azijn naar smaak, olijfolie, chilivlokken en zout. Meng de salade met je handen of bestek en werk ze af met de burrata. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanella met gegrilde tomaten en perzik

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!