Panzanella met gegrilde perzik en buffelmozzarella
bereiding
-
1
Snij het brood in hapklare stukken of plakjes. Sprenkel er olijfolie over en gril de stukken in de grillpan tot ze mooi krokant en goudbruin zijn.
-
2
Spoel en droog de rucola. Spoel de komkommers en snij ze in plakjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Spoel en halveer de perziken en snij elke helft in 4 plakjes. Wentel de stukken perzik in wat olijfolie en gril ze op een hete grill of BBQ.
-
3
Maak een vinaigrette van de azijn, de honing, de mosterd en de olijf-olie. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Stel de schotel samen met de rucola, de kerstomaten, de gegrilde perzik en de kom-kommer. Verdeel er de buffelmozzarella over. Werk de salade af met enkele lepeltjes pesto, het krokant brood, de parmezaanschilfers en de pijnboompitten.