Sushibowl met scampi's in tempura
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de scampi's, maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal. Snij de radijsjes in plakjes. Snij de lente-uitjes in schuine ringen. Maak met een spiralizer of dunschiller lange slierten van de wortel en de daikon.
-
2
Klop de eidooiers met de bloem en het water tot een glad beslag. Kruid met peper en zout. Verhit de olie in een wok. Haal de scampi's een voor een door het beslag en bak ze in delen goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Breng de mirin, sojasaus en limoensap aan de kook en laat indikken. Schep de nori door de rijst. Verdeel de rijst en groenten over 4 kommen, bestrooi met de sesamzaadjes, koriander en lente-uitjes en verdeel er de saus over.