Salade van citrusfruit
bereiding
-
1
Pers de citroen. Maak een vinaigrette van het citroensap, de olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Spoel de sla en zwier droog. Snij de citrusvruchten à vif en snij ze daarna in hele fijne plakken. Verwijder het loof van de radijzen, spoel ze samen met de rammenas en snij met een mandoline in flinterdunne plakjes. Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit.
-
3
Schil de pompoen. Snij 'm overlangs doormidden en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en bak deze gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Maak een salade van de gemengde sla, de gebakken pompoen, de plakjes citrus, rammenas en radijs. Werk af met de granaatappelpitjes en de pitten en zaden. Besprenkel met de vinaigrette en geef er wat hummus bij.