Quinoasushi met avocado en een Aziatisch slaatje
bereiding
-
1
Spoel de quinoa en kook 'm gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de azijn en wasabi tot een sausje. Spoel de komkommer en radijzen. Verwijder de schil en pit van de avocado. Snij de komkommer, de avocado en de helft van de radijzen in reepjes.
-
2
Leg een norivel met de glanzende kant naar onderen op een bamboematje. Verdeel er een laag quinoa over van 0,5 cm dik. Laat bovenaan 4 cm vrij. Lepel in het midden wat wasabimayonaise. Leg daarop wat reepjes komkommer, avocado en radijs.
-
3
Wrijf het niet met quinoa bedekte deel in met wat water, rol het norivel strak op in het bamboematje en zorg dat de nori mooi verzegeld is en blijft plakken. Werk zo alle quinoa op en snij elke sushirol in 6 stukjes.
-
4
Maak het slaatje. Maak de paksoi, lente-uitjes en shiitake schoon en snij ze in stukken. Roerbak de groentjes in de wok met wat arachideolie en sesamolie. Voeg vijfkruidenpoeder, sojasaus en gembersiroop toe naar smaak. Strooi er de sesamzaadjes over.
-
5
Verdeel alle ingrediënten mooi over een bentobox. Leg er de rest van de radijs, nog wat paprika en noten bij.