Salade met braambes, geitenkaas en krokante Italiaanse ham
bereiding
-
1
Plet de cornflakes. Doe ze in een zakje en rol er met een deegrol over. Snij de geitenkaas in schijfjes van ± 1 cm dik. Wentel de kaas eerst door de bloem en schud de overtollige bloem af. Wentel de kaas dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de cornflakes of panko. Zet de geitenkaas fris weg tot het serveren.
-
2
Leg 2 sneden Italiaanse ham tussen 2 vellen keukenpapier op een bord. Zet 1 minuut in de microgolfoven of tot ze krokant zijn. Breek in stukjes. Herhaal met de andere 2 sneden.
-
3
Mix voor de dressing 100 g braambessen, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels olijfolie, en een snuifje peper en zout kort in de blender.
-
4
Schik de rucola, de braambessen, de munt, de lente-ui en krokante ham op een serveerschaal. Frituur de geitenkaasjes, laat even uitlekken op keukenpapier en leg ze op de salade. Serveer met de dressing.