Pappardelle met pompoensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer 1 butternut-pompoen en verwijder de zaadjes. Schil 1 helft, snij in plakken en leg op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie. Snij de rest van de pompoen, met de schil in partjes. Leg ze op een andere bakplaat.
-
2
Meng 50 g geraspte pecorino met 2 el panko, 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 el gehakte bladpeterselie en wat olijfolie tot een crumble. Kruid met peper. Strooi de crumble over de ongeschilde pompoenpartjes. Zet beide schalen 20 minuten in de oven.
-
3
Kook ondertussen 400 g pappardelle beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Mix de geschilde pompoenblokjes met 250 g mascarpone tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Schep er de uitgelekte pasta door.
-
5
Verhit een grote pan met wat olijfolie en roerbak er 300 g bladspinazie en 1 gesnipperd teentje knoflook in tot ze geslonken is. Schep voorzichtig mee door de pasta. Doe de pasta in een grote schaal, verdeel er de geroosterde pompoenpartjes over, werk af met 4 el geroosterde pompoenpitten.