Hasselback aardappelen met steak en rodebietensalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aardappelen om de 4 mm met een scherp mesje voor 3/4 in. Pel het teentje knoflook, kneus het wat en wrijf het rond de aardappelen. Borstel ze in met olijfolie en leg ze op een ingevette bakplaat. Kruid met peper en grof zout en zet gedurende 45-50 minuten in de oven.
-
2
Maak ondertussen de salade. Snij de rode biet in stukjes. Spoel de sla en snij de bladeren kleiner. Snij de rode ui in fijne ringen. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Maak een vinaigrette met 2 el citroensap en 4 el olijfolie en kruid af.
-
3
Meng alle ingrediënten voor de salade en verdeel er de vinaigrette over. Werk af met de verbrokkelde feta en de pompoenpitten.
-
4
Bak de steaks in wat boter in de pan. Zet het vuur eerst hoog en daarna lager. Laat elke kant nog 3 minuten bakken voor een saignant resultaat. Wil je de steak à point, bak elke kant dan nog 1 à 2 minuten langer. Laat rusten onder aluminiumfolie voor het serveren.
-
5
Haal de aardappelen uit de oven en serveer met de steak en de rodebietensalade.