Gepaneerde pladijsfilet met zoete aardappelfrietjes en koolsla
bereiding
-
1
Doe de bloem in een diep bord, de losgeklopte eieren in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord. Wentel de pladijsfilets eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en daarna door de panko. Paneer zo alle filets en leg ze op een bord.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gewassen zoete aardappelen in dikke frieten, zonder ze te schillen. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er olijfolie, peper en zout over. Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze mooi goudbruin zijn. Hussel ze regelmatig om, zo kleuren ze gelijkmatig.
-
3
Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise. Kruid met peper en zout, roer door de mengeling van geraspte wortel, witte, kool, courgette en radijs.
-
4
Bak de pladijsfilets in de helft boter en olijfolie aan beide kanten goudbruin. Serveer de vis met de zoete aardappelfrietjes en het koolslaatje. Werk af met een partje citroen.