Zoete aardappelfrietjes met chimichurri
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Schil en snijd de zoete aardappels en snij in frietjes.
-
3
Doe de frietjes in een schotel met wat olijfolie, de rozemarijn en peper en zout. Meng goed.
-
4
Bak de frietjes 35 minuten.
bereiding
-
1
Hak de peterselie, kervel, dragon en knoflook fijn. Voeg de rode wijnazijn, citroensap en arachideolie toe. Kruid met peper en zout en mix met een staafmixer.
Ingrediënten voor
4 personen- zoete aardappelen
- arachideolie
- verse rozemarijn (fijngehakt) handje
- olijfolie
- peterselie (fijngehakt)2 el
- dragon (fijngehakt)2 el
- knoflookteentje4
- peper en zout
- peterselie (fijngehakt)2 el
- azijn (liefst rodewijnazijn)
- citroensap