Wok met rijstnoedels, tofu en shiitake
bereiding
-
1
Snij de tofu in blokjes, doe in een plastic zakje en meng met het maïszetmeel, de chilivlokken en wat zout. Schud goed.
-
2
Pel de sjalot en snipper fijn. Spoel de selder en hak fijn. Borstel de shiitake schoon en snij in grove stukken. Snij de gespoelde paprika in fijne reepjes.
-
3
Meng voor de saus de tamarisaus, de vissaus, de gember, de honing en wat water.
-
4
Kook de rijstnoedels beetgaar zoals aangegeven op het pak.
-
5
Bak de tofu in een scheut olie gaar en krokant en haal uit de pan. Bak dan de sjalot, de knoflook, de paprika, de selder en de shiitake 3 à 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tofu toe, samen met de saus, meng alles goed en laat de saus indikken. Voeg eventueel chili of tamarisaus toe.
-
6
Serveer met de gekookte rijstnoedels.