Recept

Thaise laab tofusalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het succesrecept van lezeres Leila

“Veel mensen weten niet goed hoe ze tofu moeten klaarmaken. Dit recept is niet te moeilijk en superlekker. Mijn geheim: frituur de tofu – net zoals bij onze frietjes – twee keer; het resultaat zijn heerlijk krokante blokjes tofu.”

Het tofu persen op voorhand duurt 1 uur.

bereiding
  1. 1

    Giet het vocht van de tofu weg en wikkel de tofu in 2 vellen keukenpapier of in een theedoek. Leg de tofu in een diep bord en leg ¬daarop nog enkele borden zodat de tofu ‘geperst’ wordt en het teveel aan vocht in het keukenpapier sijpelt. Je kunt natuurlijk ook een tofupers gebruiken. Laat de tofu 1 uur staan. Deze stap is heel belangrijk om de tofu straks perfect knapperig te krijgen. Verwijder nadien het keukenpapier en snij de tofu in hapklare blokjes.

  2. 2

    Wentel in een grote kom de stukjes tofu in maïzena. Zorg ervoor dat ze aan alle ¬kanten goed bedekt zijn.

  3. 3

    Verhit een drietal centimeter arachideolie in de wok. Voeg, zodra de olie heet is, een deel van de tofustukjes toe. Frituur ze een vijftal ¬minuten tot ze aan alle kanten gelijkmatig goudbruin zijn. Laat de tofu uitlekken op een rooster of bord bedekt met keukenpapier. ¬Herhaal voor de rest van de tofustukjes totdat je alles gefrituurd hebt. Gooi de olie niet weg maar verwijder eventuele kleine achterge¬bleven stukjes tofu met een schuimspaan.

  4. 4

    Bak de 2 eetlepels rijst in een koekenpan zonder vetstof. Let op dat de rijst niet verbrandt. Blijf bij het vuur staan en roer regelmatig totde rijst lichtgebakken en goudkleurig is. Stamp de rijst fijn in een vijzel totdat je rijst¬poeder met nog een fijne crunch hebt.

  5. 5

    Frituur de tofu nog een tweede keer volgens dezelfde manier uit stap 2. Laat alles opnieuw goed uitlekken. De Thai eten dit gerecht lauw.

  6. 6

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Meng de verse kruiden, fijngesneden sjalotten, ¬geroosterd rijstpoeder, vissaus, chilivlokken en vers limoensap in een grote kom.

  7. 7

    Meng de uitgelekte en licht afgekoelde tofu onder het kruidenmengsel. Werk af met een takje munt en serveer met gestoomde ¬jasmijnrijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise laab tofusalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!