Recept

Wok met tofoe, groene asperges en paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin in een smaakvol en gezond veggie gerecht? Maak net zoals Pascale Naessens deze wok met tofoe!

Shaoxing-kookwijn is een Chinese rijstwijn die vaak gebruikt wordt in wokgerechten om extra smaak te geven. Je koopt hem in de (oosterse) supermarkt.

Toptip! Gebruik deep fry tofu, die is steviger.

bereiding
  1. 1

    Snij de tofoe in blokjes. Maak de asperges schoon en snij ze in fijne repen. Maak de sugarsnaps schoon, maar laat ze heel. Snij de shiitake’s in kleinere stukken. Week de judasoren even in water en snij ze in stukken. Schil de jonge wortelen en snij ze in kleinere stukken Maak de paprika schoon en snij ze in grote stukken. Schil de gember, snij hem in kleinere stukken en plet deze met een mes.

  2. 2

    Pel de ui en snij hem in grote stukken. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn.

  3. 3

    Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een wok en zet deze op hoog vuur. Bak de tofoe kort aan.. Haal de tofoe uit de wok en laat hem rusten. Bak de asperges, sugarsnaps, shiitake’s, judasoren, wortelen, paprika en lente-ui kort aan in de wok. Hou wat lente-ui apart voor de afwerking. Haal de groenten eruit en laat ze rusten.

  4. 4

    Bak de knoflook en de ui aan met de gember. Blus de wok met de shaoxing-kookwijn en voeg de mushroom stir fry sauce en de groentenbouillon toe. Voeg de tofoe en de groentemix weer toe. Laat alles garen. Voeg de lichte en de donkere sojasaus toe en wok alles goed door.

  5. 5

    Maak een binding van het maïszetmeel en wat water. Voeg het mengsel toe aan de wok. Controleer de dikte. Het mag niet te dik maar ook niet te lopend zijn. Werk de wok af met een scheut sesamolie. Wok alles nog eens door elkaar.

  6. 6

    Dresseer de tofoe en groentemix in een diep bord. Werk het gerecht af met de koriander, de waterkers, de apart gehouden lente-ui en de shisoblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wok met tofoe, groene asperges en paddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!