Recept

Gehaktbrood met gebakken romanesco en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gerecht à la Pascale Naessens!

Natalie tipt!

“Extra zout bij de romanesco is niet nodig. De ansjovisfilets smelten weg tijdens het bakken en geven op die manier zout af aan de groente.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maal 3 el havermout fijn en snipper de peterselie. Meng het kippengehakt met de havermout, het ei en de peterselie. Kruid met venkelpoeder, peper en zout. Vorm er een gehaktbrood mee. Verhit olijfolie in een pan en bak het aan elke kant aan.

  2. 2

    Spoel de venkel en snij met een mandoline in dunne plakjes. Leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Leg het gehaktbrood op de venkel en schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de overgebleven eetlepel havermout en laat nog 10 minuten verder garen.

  3. 3

    3 Verdeel intussen de romanesco in roosjes. Verhit olijfolie in een wokpan en roerbak de romanesco gaar samen met de ansjovisfilets en de kappertjes. Kruid met peper (of voeg optioneel ½ gesnipperd chilipepertje toe).

  4. 4

    Snij het gehaktbrood in plakjes en serveer met de venkel en de gewokte romanesco.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met gebakken romanesco en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!