Recept

Skeletkoekjes voor Halloween

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere halloweenkoekjes met verrukkelijk glazuur.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Wrijf de boter zacht en wit in een kom. Meng er de kristalsuiker onder. Voeg het halve ei en het snuifje zout toe. Meng goed.

  3. 3

    Zeef de bloem onder het deeg en kneed tot een mooie, gladde bol. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Bestuif het werkblad en een deegrol met bloem. Rol het deeg uit. Steek er koekjes uit in leuke vormpjes van mannetjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of bakmatje.

  5. 5

    Bak de zandkoekjes in zo'n 10 à 15 minuten goudbruin in de oven.

  6. 6

    Meng het eiwit met de poedersuiker en het citroensap. Voeg indien nodig nog enkele druppels warm water toe. Laat even opstijven.

  7. 7

    Doe het glazuur in een spuitzakje of diepvrieszakje en teken er mooie skeletjes mee. Laat opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!