Skeletkoekjes voor Halloween
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Wrijf de boter zacht en wit in een kom. Meng er de kristalsuiker onder. Voeg het halve ei en het snuifje zout toe. Meng goed.
-
3
Zeef de bloem onder het deeg en kneed tot een mooie, gladde bol. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
4
Bestuif het werkblad en een deegrol met bloem. Rol het deeg uit. Steek er koekjes uit in leuke vormpjes van mannetjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of bakmatje.
-
5
Bak de zandkoekjes in zo'n 10 à 15 minuten goudbruin in de oven.
-
6
Meng het eiwit met de poedersuiker en het citroensap. Voeg indien nodig nog enkele druppels warm water toe. Laat even opstijven.
-
7
Doe het glazuur in een spuitzakje of diepvrieszakje en teken er mooie skeletjes mee. Laat opstijven.