Quinoaquiche met scampi’s en zoete aardappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrijk de quichevorm met olijfolie. Schik er een vel filodeeg in, bestrijk met wat olijfolie en bedek opnieuw met filodeeg. Herhaal tot alle vellen op zijn.
-
2
Spoel de quinoa en kook ‘m gaar volgens de instructies op de verpakking. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water.
-
3
Pel de scampi’s en maak ze schoon. Bak ze kort op in olijfolie en kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de knoflook en de lente-uitjes en bak kort op in de pan van de scampi’s.
-
4
Spoel de peterselie en koriander en snipper fijn. Hou wat apart voor de afwerking. Meng met de scampi’s, zoete aardappel, knoflook en lente-ui door de quinoa. Kruid met peper en zout en verdeel over de quichebodem. Roer de eieren los en meng er de kokosmelk door. Kruid met peper en zout en giet over de scampi’s en de groenten.
-
5
Bak de quiche 40 minuten in de oven. Ontvorm en werk af met de rest van de kruiden.