Recept

Kip-parmezaanburger met frietjes van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoe lekker is deze burger uit de airfryer! De parmezaan zorgt voor extra veel smaak.

Hussel na het invetten de frietjes nog door wat maïsmeel. Zo worden ze extra krokant.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de airfryer voor op 200°C. Spoel de zoete aardappelen, dep ze goed droog en snij ze in plakken van ½ centimeter dik en daarna in repen van ongeveer 1 centimeter dik. Dep de frietjes droog met keukenpapier. Kruid ze met het paprikapoeder, de cayennepeper en zout. Druppel er olijfolie over en doe ze in het mandje van de airfryer. Bak ze in 10 minuten goudbruin. Schud het mandje halverwege om.

  2. 2

    Snij ondertussen de kipfilets horizontaal door zodat je 4 filets hebt. Leg er een stuk vershoudfolie op en klop ze met een deegrol wat platter. Klop de eieren los in een diep bord. Meng de panko met de parmezaan in een ander bord. Doe de bloem in een derde bord en kruid die met peper en zout. Haal de stukken kip eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het pankomengsel.

  3. 3

    Haal de frieten uit de airfryer en zet ze even apart. Bak de burgers in 12 mi-nuten knapperig en gaar in de airfryer. Draai ze halverwege de gaartijd om.

  4. 4

    Maak het sausje. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten voor het sausje onder elkaar. Kruid de saus met peper en zout.

  5. 5

    Haal de kip uit de airfryer en bak er nu de frietjes nog 5 minuten in verder.

  6. 6

    Snij de burgerbroodjes open en bestrijk de onderkant met de saus. Snij de augurk in fijne plakjes. Beleg de broodjes met een plakje augurk, de kipburger, de sla en opnieuw wat saus. Sluit de broodjes en serveer de burgers met de frietjes van zoete aardappel en de rest van de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip-parmezaanburger met frietjes van zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!